02 january 2013, 10:42 Moldovan reality views 8044
02 january 2013, 10:42 Moldovan reality views 8044

Numele lui Ivan Bodiul va intra în istoria poporului moldovenesc

Numele lui Ivan Bodiul, fostul prim-secretar al Comitetului central al Partidului Comunist din RSSM, va rămîne pentru totdeauna în istoria poporului moldovenesc. De această părere este fostul prim-secretar al comitetului raional de partid Taraclia Vitalii Glebov, relatează corespondentul agenției "Novii Reghion".

Potrivit lui Glebov, "Bodiul este o epocă întreagă. 22 de ani el a condus RSSM și fiind un conducător de rang înalt niciodată nu s-a supraapreciat".

"În perioada cînd Bodiul a condus RSSM au avut loc transformări de succes în economie - au fost construite întreprinderi industriale, creată cooperarea intergospodărească și asociațiile științifice de producție, s-a dezvoltat cultura", - a spus el.

Glebov a remarcat că astăzi activitatea  lui Ivan Bodiul poate fi apreciată  în mod diferit, dar în perioada conducerii lui Moldova a înflorit și nivelul de viață al populației era mai înalt decît este în prezent în R.Moldova.

"Ivan Bodiul a trecut toate etapele carierei și era capabil să transmită importanța evenimentelor. A fost o persoană foarte cumpătată, care nu lua  decizii pripite și nu avea explozii emotive. El nu ezita să se consulte și să asculte oamenii din jurul lui. El auzea și înțelegea oamenii - știa să lucreze cu cadrele și crea o rezervă de personal. Acest lucru este cel mai important pentru un conducător de orice rang" - a spus Glebov, adăugînd că a avut cel mai mare respect pentru Bodiul.

"Pentru Moldova el a făcut atît de mult, cît nimeni nu a făcut mai tîrziu. Acest om va intra în istorie ", - a remarcat Vitalii Glebov.

Ivan Bodiul a murit pe 27 ianuarie, la Moscova, la vîrsta de 95 de ani. El a condus Moldova în anii 1961 - 1980. În 1985 Bodyula pensiel s-a retras  din calitatea de vicepreședinte al Consiliului de Miniștri al URSS.

Keywords:

istoria , moldovenii , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1278 locuitori

Grigoreşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată pe malul stîng al rîului Răut, la 43 km de oraşul Sîngerei şi la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1278 de oameni. Satul Grigorești a fost întemeiat în anul 1902.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.