30 january 2013, 12:13 Moldovan reality views 7163
30 january 2013, 12:13 Moldovan reality views 7163

Sistemul informaţional automatizat de stat RCA Data va fi lansat la 1 februarie


 Foto: itmoldova.com

Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) va lansa la 1 februarie Sistemul informaţional automatizat de stat RCA Data, care va permite transmiterea în regim on-line a datelor de către asiguratorii auto către baza unică de date a CNPF, relatează MOLDPRES.

Procesarea cererii, contractului şi poliţei/certificatului de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto se va face de la această dată în regim on-line. De asemenea, prin sistemul automatizat se va efectua comunicarea şi transmiterea de către asigurători a informaţiei privind contractele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, precum şi a informaţiei privind dosarele de daună asociate acestora, precizează CNPF.

Sistemul RCA Data a fost elaborat în conformitate cu Hotărîrea Guvernului din 27 februarie 2012 „Cu privire la aprobarea Conceptului tehnic al Sistemului automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule”.

De la 1 februarie va fi interzisă perfectarea şi eliberarea către asiguraţi a contractelor şi poliţelor de asigurare de răspundere civilă auto internă şi a certificatelor de asigurare Carte Verde în afara Sistemului informaţional automatizat de stat RCA Data. Acest sistem va permite operarea cu informaţii veridice care vor fi utilizate la determinarea exactă a primei de asigurare pe care urmează să o plătească fiecare asigurat în funcţie de factorii de risc individuali. În particular, prin sistemul bonus-malus, care are menirea de a acorda reduceri legale de prime pentru conducătorii auto disciplinaţi şi a aplica majorări de prime pentru cei care au produs accidente rutiere din vina lor, notează MOLDPRES.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
798 locuitori

Pistruieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pistruieni, Pistruienii Noi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Telenești și la 94 km de Chișinăi. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pistruieni a fost menționat documentar în anul 1590.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.