30 april 2021, 14:15 Moldovan reality views 2929
Elevii pleacă în vacanța de Paști
30 april 2021, 14:15 Moldovan reality views 2929

Elevii pleacă în vacanța de Paști

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale pleacă de astăzi în vacanța de Paști. Aceasta va dura zece zile, copiii urmînd să revină la ore marți, 11 mai curent.

Următoarea vacanță pentru elevi este cea de vară, care va începe la 31 mai, după încheierea anului de studii. Ulterior, elevii din clasele a IX-a și a XII-a vor trebui să susțină examene de absolvire a gimnaziului și liceului.

Anul trecut, vacanța de Paști a fost anulată de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării în legătură cu starea de urgență declarată pentru prevenirea şi combaterea coronavirusului. Totuşi, în acea săptămînă elevii au studiat într-un regim relaxat, fără teme pentru acasă.

Perioada vacanțelor elevilor în anul de studii 2020-2021 a fost stabilită de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în planul-cadru pentru învățămîntul primar, gimnazial și liceal.

În instituțiile de învățămînt din țară învață peste trei sute de mii de elevi.

 

Source: www.moldpres.md

Keywords:

elevi , vacanta , Paste

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.