31 march 2021, 09:30 Moldovan reality views 2458
Exportul grîului din rezerva de stat a fost interzisă
31 march 2021, 09:30 Moldovan reality views 2458

Exportul grîului din rezerva de stat a fost interzisă

Guvernul a interzis exportul de grîu din rezerva de stat pînă pe 12 aprilie inclusiv. Decizia a fost luată unanim de Cabinetul de Miniștri, după aproape două ore de discuții cu ușile închise la Guvern, în seara zilei de 30 martie, transmite IPN.

Potrivit ministrului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ion Perju, decizia a fost luată în urma informațiilor și recomandărilor prezentate de Consiliul Suprem de Securitate.

Președintele Maia Sandu a solicitat Guvernului marți, 30 martie, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), să impună restricții temporare privind exportul de grîu din rezervele de stat. Maia Sandu a invocat eventualele riscuri ce țin de secetă și influențarea securității alimentare, precum și eventualitatea creșterii prețurilor la produsele de panificație.

Hotărîrea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Source: www.ipn.md

Keywords:

grîu , export , interdicţie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.