18 march 2021, 15:30 Moldovan reality views 2801
O nouă modalitate de indexare a venitului lunar minim garantat de stat
18 march 2021, 15:30 Moldovan reality views 2801

O nouă modalitate de indexare a venitului lunar minim garantat de stat

Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, modificări la Legea cu privire la ajutorul social, instituind o nouă modalitate de indexare a venitului lunar minim garantat de stat.

Similar modificărilor aprobate recent în privința indexării pensiilor, venitul lunar minim garantat (VLMG) se va indexa de două ori pe an: la 1 aprilie, coeficientul de indexare va constitui media creșterii anuale a indicelui prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar la 1 octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs, scrie noi.md.

Cheltuielile necesare pentru indexarea VLMG la 1 aprilie anul curent cu 3,89% (media inflației pentru ultimii 3 ani) se estimează la cca 4,2 milioane de lei.

Implementarea prevederilor va fi realizată în limita mijloacelor financiare planificate pentru Programul de Ajutor Social: ajutor social – 639,5 milioane de lei, ajutor pentru perioada rece a anului – 480 de milioane de lei.

Proiectul este semnat de deputații Fracțiunii PSRM și a fost aprobat în ședința plenară de astăzi, în două lecturi.

Modificările intră în vigoare la 1 aprilie 2021.

Source: noi.md

Keywords:

ajutor , indexare , lege

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.