01 february 2013, 16:31 Moldovan reality views 3946
01 february 2013, 16:31 Moldovan reality views 3946

Primăria Chișinău acuzată că a oferit o autorizație de construcție cu încălcarea planului urbanistic general

Inspecția de Stat în Construcții învinuiește Primăria Chișinău că a oferit unei companii autorizație de construcție cu încălcarea planului urbanistic general, notează NOI.md.

Autorizația respectivă a fost eliberată pentru ridicarea unui bloc locativ cu nouă nivele pe strada Ion Creangă din capitală. ISC a refuzat înregistrarea autorizației de construcție, după ce a depistat mai multe încălcări. Potrivit instituției, blocul de locuit urmează să fie ridicat în locul unei stații de deservire a automobilelor, care este la moment amplasată acolo, iar acest lucru contravine Regulamentului local de urbanism, aprobat prin Decizia Consiliului municipal Chişinău.

De asemenea, refuzul inspecției se explică prim faptul că zona în care urmează a fi amplasat edificiul respectiv, este foarte zgomotoasă, iar conform Codului C-7 acest lucru este interzis.

Solicitat de NOI.md, șeful Inspecției de Stat în Construcție, Radu Vasile, a declarat că autorizația de construcție a fost întoarsă Primăriei, care urmează fie să facă modificări în planul urbanistic general, fie să anulează autorizația de construcție.

„Vina este a administrației publice locale pentru că a permis eliberarea autorizației de construcție cu încălcări a planului de urbanism general”, a declarat Vasile pentru NOI.md.

La rîndul său, reprezentantul investitorului care urmează să construiască blocul locativ, Andrian Celacu, a declarat că modificările în planul urbanistic general au fost făcute, „însă nu au fost avizate, deocamdată, de Consiliul Municipal Chișinău”.

„Proiectul a fost avizat de „Chișinău Proiect”, iar ei se obligă să introducă modificările în planul urbanistic general”, a specificat Celacu. Totodată, el a spus că lucrările la edificiul respectiv încă nu au început. „Vom începe lucrările atunci cînd vom avea în mînă autorizația de construcție”, a conchis Celacu.


Sursa: noi.md

Keywords:

primaria , lege

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
244 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 244 de oameni. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1720.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.