22 december 2020, 13:05 Moldovan reality views 2688
Noul protest al fermierilor în centrul capitalei (LIVE UPDATE)
22 december 2020, 13:05 Moldovan reality views 2688

Noul protest al fermierilor în centrul capitalei (LIVE UPDATE)

11:50 // Fermierii se mobilizează la Leușeni. Peste 30 de tractoare urmează să pornească la Chișinău. La proteste urmează să se alăture și sectorul HoReCa.

11:10 // Un lider al protestatarilor a mulțumit celor prezenți în Piața Marii Adunări Naționale, dar și asociației fermierilor din Găgăuzia care s-au alăturat acțiunilor.

”În timp foarte scurt că alături sînt și asociațiile de transportatori și HoReCa. Noi sîntem puțini, dar sîntem puternici. Noi vrem ca agricultura să-și revină și să devină ramura de bază a acestui pămînt. Noi nu putem construi rachete, noi nu putem construi avioane, noi putem face agricultură iar pentru asta avem nevoie de o susținere pentru acești oameni care muncesc zi de zi. Asta este misiunea noastră pe acest pămînt. Noi vom învinge și vom demonstra că sîntem oameni pașnici care dorim să muncim la noi acasă dar nu undeva peste hotare. E timpul ca această țară să devină o țară dezvoltată”, a declarat un fermieri.

Lîngă tractoarele fermierilor au fost parcate și microbuzele transportatorilor.

Fermierii au ieșit din nou la protest. De această dată la protest și-au anunțat participarea veteranii, sindicaliștii, sectorul HoReCa și transportatorii.

Keywords:

fermieri , protest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
385 locuitori

Lucăceni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Satul Lucăceni este situat la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Documentar satul Lucăceni este menţionat la 3 iunie 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.