11 january 2012, 12:46 Moldovan reality views 9067
11 january 2012, 12:46 Moldovan reality views 9067

De astăzi intră în vigoare taxa de drum pentru maşinile cu numere de înmatriculare străine

De astăzi intră în vigoare taxa de drum pentru maşinile cu numere de înmatriculare străine. Turiştii dar şi cetăţenii Republicii Moldova care circulă cu maşini ce au numere străine de înmatriculare sunt obligaţi să achite taxele de rigoare în caz contrar vor fi amendaţi. 

Vinieta este obligatorie pentru toţi şoferii care deţin maşini cu numere de înmatriculare străine, indiferent că sînt cetăţeni ai Republicii Moldova sau străini. Poliţia rutieră va asigura respectarea normei.

Vinieta este obligatorie şi pentru posesorii de automobile cu numere de înregistrare transnistrene dar care nu au viză de reşedinţă în stînga Nistrului. Prețurile la vinietă încep de la 2 euro pentru 7 zile. Pentru un termen de 15 zile taxa de vinietă constituie 4 euro, pentru 90 de zile - 15 euro, iar pentru 180 de zile - 25 de euro. Acesta este şi termenul maxim de aflare a unui automobil cu numere de înmatriculare străine pe teritoriul Republicii Moldova. Vinieta poate fi achitată la posturile vamale de frontieră şi cele interne.

 

Keywords:

politia , lege , taxa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.