25 august 2019, 12:00 Moldovan reality views 3968
Rusia propune inițierea procesului de lichidare a munițiilor stocate lângă Cobasna
25 august 2019, 12:00 Moldovan reality views 3968

Rusia propune inițierea procesului de lichidare a munițiilor stocate lângă Cobasna

Federația Rusă propune inițierea procesului de lichidare a munițiilor stocate lângă satul Cobasna, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind gata să ofere echipamentul necesar în acest sens.

Ideea a fost expusă de ministrul apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, în cadrul unei întrevederi cu președintele, Igor Dodon, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Președinției.

Igor Dodon consideră că realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii în regiune. El a dat asigurări că propunerea va fi transmisă în scurt timp participanților formatului 5+2 de reglementare a diferendului transnistrean.

Serghei Șoigu a venit în Republica Moldova cu ocazia participării la „aniversarea a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupație fascistă".

Tot astăzi, Igor Dodon a participat la ceremonia comemorativă de la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni", consacrată aceleași aniversări. „Consider că noi trebuie să respectăm istoria, să nu admitem rescrierea ei, să păstrăm și să îngrijim monumentele ce țin de perioada războiului".

Președintele a menționat că „în luptele de la Capul de Pod Șerpeni au căzut 14 mii de ostași ai Armatei Roșii, „și noi, urmașii învingătorilor, trebuie să ținem minte despre faptele lor eroice și să transmitem memoria despre Victoria noastră comună copiilor și nepoților noștri".

Source: www.ipn.md

Keywords:

Rusia , muniţii , lichidare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
273 locuitori

Pietrosul Nou este un sat din cadrul comunei Făleştii Noi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 273 de oameni. Satul Pietrosul Nou a fost înființat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.