30 july 2019, 16:35 Moldovan reality views 3354
Parlamentul a aprobat candidatura lui Robu la șefia Procuraturii Generale
30 july 2019, 16:35 Moldovan reality views 3354

Parlamentul a aprobat candidatura lui Robu la șefia Procuraturii Generale

Candidatura lui Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar a fost aprobată astăzi de Parlament, cu majoritate de voturi, informează Noi.md.

Pentru numirea lui Robu și-au dat votul 78 deputați, inclusiv parlamentarii democrați și cei din Partidul Șor. Proiectul de hotărîre urmează a fi transmis spre semnare președintelui Igor Dodon, care numește prin decret, conform legii, procurorul general interimar.

„Considerăm că dl Robu are capacitățile necesare pentru redresarea situației în Procuratură. Este o persoană capabilă în scurt timp să aducă progrese semnificative în justiție, în domeniul procuraturii, de la care societatea așteaptă foarte multe schimbări. Sperăm să pornim mai repede schimbările necesare", a declarat Alexandru Slusari.

Deputații democrați s-au arătat nemulțumiți de faptul că Dumitru Robu nu s-a prezentat în Parlament pentru a răspunde la întrebările parlamentarilor.

„De unde atîta grabă, vă grăbiți să faceți ce? Procuratura trebuie să-și îndeplinească atribuțiile conform legii și nu conform voinței politicului. Vrem să aflăm dacă el într-adevăr va fi un procuror independent sau un procuror care va executa indicațiile politice", a punctat Sergiu Sîrbu.

„Vorbiți despre grabă, dar noi sîntem în întîrziere cu zeci de ani, societatea așteaptă schimbări și nu putem să facem aici pe placul cuiva", a spus în replică Slusari.

Deputatul socialist Vlad Bătrnîcea a declarat la rîndul său că prin această numire se urmărește eliberarea organelor procuraturii de sub controlul unui partid politic. El și-a exprimat încrederea că în urma numirii lui Dumitru Robu, acest deziderat va fi atins.

În discuție a intervenit și deputatul PD Andrian Candu, care după mai multe critici, s-a interesat cu cine a fost consultată candidatura la funcția de procuror general interimar.

„L-ați consultat pe dl Kozak în privința acestei numiri?", a întrebat el.

„Am așteptat să facă dl Plahotniuc acest lucru", a ironizat în replică Alexandru Slusari.

Menționăm că Dumitru Robu este adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău. El a fost ales dintre cei nouă candidați care și-au depus dosarele pentru funcția de procuror general interimar.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4823 locuitori

Brătuşeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Brătuşeni şi Brătuşenii Noi. Satul Brătuşeni este aşezat în regiune de colină, situat la o distanță de 12 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Brătuşeni din ţinutul Hotin este atestat pentru prima dată într-un document din 1560, cînd Alexandru Lăpuşneanu dăruia satul lui Bratăş şi fraţilor săi, Ion şi Simca.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.