15 june 2019, 12:15 Moldovan reality views 5410
Cine sînt noii membri ai cabinetului de miniștri al Moldovei? Partea 1. Ministrul “din Paris”
15 june 2019, 12:15 Moldovan reality views 5410

Cine sînt noii membri ai cabinetului de miniștri al Moldovei? Partea 1. Ministrul “din Paris”

Cele mai multe nume ale reprezentanților noului cabinet de miniștri, aprobat de parlament la 8 iunie, nu-s suficient de bine cunoscute în societatea moldovenească. Site-ul Noi.md începe o serie de publicații, care vor face cunoscute cititorilor noștri biografiile noilor miniștri.

Partea 1. Ministrul "din Paris"

În guvernul Sandu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a devenit Nicolae Popescu. Publicul larg îl cunoaște mai bine cu numele de Nicu Popescu, "expert din Paris", un analist european ce comentează adesea evenimentele din Moldova și țările post-sovietice.

Altă dată, în guvernul Gaburici (februarie-iunie 2015) ministru al Economiei era Stefan Christoph Bride – primul ministru moldovean de origine străină. Drept că era un străin "de-al casei": în acea perioadă, Bride avea 43 de ani, dintre care mai bine de 15 ani a trăit și activat în Moldova, și în 2013, prin decretul președintelui Nicolae Timofti, a primit chiar cetățenia moldovenească.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

ministru , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
542 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Hăsnăşenii Noi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Drochia și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Lazo a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.