07 november 2011, 16:17 Moldovan reality views 8142
07 november 2011, 16:17 Moldovan reality views 8142

Funcţionarilor de stat li se va interzice intrarea în biserici

Reprezentanţilor organelor puterii, inclusiv a celei legislative şi executive, li s-ar putea interzice intrarea în bisericile ortodoxe din Moldova. Această întorsătură de situaţie nu au exclus-o reprezentanţii Alianţei Asociaţiilor Ortodoxe, care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de lipsă de progres în vederea îmbunătăţirii Legii cultelor, precum şi în legătură cu posibila adoptare în lectură finală de către Parlament a Legii anti-discriminare. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei, indignarea lor este provocată nu atît de proiectul de lege ca atare, ci de sintagma "minorităţi sexuale". Potrivit lor, în Polonia, Grecia şi Estonia, sub presiunea opiniei publice, la adoptarea acestor proiecte de lege sintagma în cauză nu a fost inclusă în text. "Guvernul tinde să ne bage pe gît homosexualitatea în Moldova", susţin membrii Asociaţiei. Potrivit lor, dacă conducerea ţării nu va renunţa la aceste planuri, creştinii ortodocşi vor organiza pichete în jurul bisericilor ortodoxe creştine şi nu vor permite oficialilor de stat să intre. Al doilea pas ar putea fi desfăşurarea unor acţiunii de protest de proporţii în întreaga ţară.

Sursa: noi.md

Comments

 (3)
  • #3 newone Reply Quote selected
    corect ....fff corect noua nu ne trebu legi nebunesti cu homosexuali ....dac vor sa sada cu curu in sus si sa mai faca citeceva acolo sa se duca afara din Moldova, homosexualii nu au loc pe pamintul Moldovenesc !!!

  • #2 Lenuta Reply Quote selected
    uimitor, fetele bisericesti santazeaza si ameninta cu includerea in lista pomenirii
  • #1 Lenuta Reply Quote selected
    Asta e discriminare
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
371 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Leordoaia se află la distanţa de 26 km de orașul Călăraşi și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1861.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.