12 january 2018, 12:45 Moldovan reality views 9752
În Moldova vor fi instituite servicii sociale destinate copiilor cu comportament deviant
12 january 2018, 12:45 Moldovan reality views 9752

În Moldova vor fi instituite servicii sociale destinate copiilor cu comportament deviant

Minorii care au săvîrșit o faptă prevăzută de legea penală sau contravențională, dar nu sunt pasibili de răspundere penală și contravențională vor beneficia de asistenţa psihologilor. Un proiect de lege ce prevede acest lucru a fost adoptat în lectură finală.

Proiectul reglementează măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant. Acestea presupun acordarea unei asistenţe calificate sociale, pedagogice, psihologice, informaționale sau de alt tip copilului pentru realizarea schimbărilor pozitive în comportament. Crearea condiţiilor favorabile pentru socializarea, resocializarea şi dezvoltarea minorului, deprinderea valorilor general-umane, educarea sentimentului de egalitate, de responsabilitate pentru propriile fapte, de respect faţă de drepturile şi libertăţile omului, încurajarea dorinței de integrare socială.

Măsurile destinate copiilor cu comportament deviant vor fi supravegherea specializată, plasamentul în serviciul de tutelă/curatelă sau de tip familial, plasamentul în serviciul de tip rezidențial sau plasamentul în serviciul de tip rezidențial cu specializare înaltă.

Totodată, în cadrul instituției de învățămînt frecventate de copilul cu comportament deviant se va constitui grupul școlar pentru activități preventive, format din directorul sau directorul adjunct al școlii, diriginte, alți profesori şi psihologul școlar.

Source: moldpres.md

Keywords:

serviciu social , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
333 locuitori

Ion Vodă este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 333 de oameni. Satul Ion Vodă a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.