17 september 2018, 15:45 Moldovan reality views 8755
Elevii eleni, interesați de istoria Moldovei și tradițiile moldovenești (Foto)
17 september 2018, 15:45 Moldovan reality views 8755

Elevii eleni, interesați de istoria Moldovei și tradițiile moldovenești (Foto)

Ambasada Republicii Moldova din Republica Elenă a fost vizitată de un grup de elevi ai clasei a X-a din Liceul General nr. 2 din Atena, interesați de istoria, tradițiile naționale și procesele care se desfășoară în țara noastră.

Potrivit ambasadorului Anatol Vangheli, acțiunea s-a înscris în contextul promovării imaginii țării noastre în Republica Elenă și a avut drept scop atît prezentarea relațiilor bilaterale moldo-elene, cît și informarea elevilor despre procesele care se desfășoară în țara noastră, realizările obținute și obiectivele de viitor.

Evenimentul a inclus și o sesiune de întrebări-răspunsuri cu privire la participarea țării noastre în cadrul organizațiilor internaționale și regionale, informația oferită fiind de bun augur pentru pregătirea elevilor către Conferința elenă a tinerilor ambasadori după modelul ONU, unde vor reprezenta Republica Moldova.

Grupul de elevi a mulțumit pentru receptivitatea și deschiderea misiunii diplomatice, care au consolidat cunoștințele atît despre Republica Moldova, cît și a domeniului diplomației în general.

Source: noi.md

Keywords:

Grecia , elevi , istoria , tradiții

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
129 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în anul 1914.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.