09 april 2018, 15:30 Moldovan reality views 11457
Agenția Servicii Publice va elibera permise de conducere internaționale
09 april 2018, 15:30 Moldovan reality views 11457

Agenția Servicii Publice va elibera permise de conducere internaționale

Şoferii din Republica Moldova vor putea obţine permise de conducere internaţionale. Agenția Servicii Publice a anunţat astăzi că a început să primească cereri pentru eliberarea acestor documente.

Potrivit agenției nominalizate, permisele de conducere internaţionale vor fi perfectate la solicitare, în baza permisului de conducere naţional. Modelul acestor documente a fost aprobat deja de către Guvern cu respectarea prevederilor Convenţiei asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena în 1968.

Conform sursei citate, pentru a intra în posesia permisului de conducere internațional solicitanții trebuie să prezinte actul de identitate, permisul de conducere național de tip nou, dovada achitării tarifului stabilit și cererea-tip. Tariful pentru eliberarea documentului în 30 de zile este de 500 lei și poate varia în funcție de termenul de perfectare solicitat.

Permisul de conducere internațional va fi valabil la conducerea vehiculelor în traficul internaţional numai în prezenţa permisului de conducere naţional și se va elibera pe un termen de până la trei ani. Actul își va pierde valabilitatea la anularea dreptului de a conduce vehicule și la retragerea permisului de conducere naţional.

Datele statistice arată că în R. Moldova sunt peste un milion de conducători auto.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
617 locuitori

Teleşeuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Teleşeuca și Teleşeuca Nouă. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Dondușeni și la 203 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 617 oameni. Satul Teleșeuca a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.