09 march 2018, 12:45 Moldovan reality views 8702
Salariile profesorilor vor fi indexate cu 8%
09 march 2018, 12:45 Moldovan reality views 8702

Salariile profesorilor vor fi indexate cu 8%

Începînd cu 1 septembrie, salariul de funcţie al cadrelor didactice şi al personalului ştiinţifico-didactic din instituţiile de învăţămînt finanţate din buget va fi indexat, de la 1 septembrie, cu 8 procente.

O lege votată de Parlament la sfîrșitul sesiuni de primăvară-vară, autor al căreia este Guvernul, prevede majorarea, în fiecare an de la 1 septembrie, a salariilor cadrelor didactice și cadrelor științifico-didactice din instituțiile de învățămînt finanțate din bugetul țării.

În urma modificărilor propuse, salariul de funcție al unui rector va spori pînă la 6460 de lei, iar al unui profesor universitar - pînă la 4840 de lei. Cu 325 de lei se va majora salariul conferențiarilor universitari, iar cel al lectorilor va crește cu aproape 300 de lei.

De salarii majorate vor beneficia și asistenții universitari, antrenorii și formatorii din învățămîntul superior. După același algoritm vor fi majorate salariile angajaților din învățămîntul general și profesional tehnic.

Source: trm.md

Keywords:

salarii , profesor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
549 locuitori

Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.