24 january 2018, 12:55 Moldovan reality views 13028
Expoziţia
24 january 2018, 12:55 Moldovan reality views 13028

Expoziţia "Fabricat în Moldova" va fi organizată în România şi Ucraina

Expoziţia "Fabricat în Moldova" trece hotarele ţării. Camera de Comerţ şi Industrie anunţă că, în acest an, cel mai important eveniment expoziţional din Republica Moldova, va ajunge în România şi Ucraina. Evenimentul îşi propune să ajute producătorii autohtoni pentru a ajunge pe noi pieţe de desfacere.

La expoziiile organizate în afara ţării vor participa toţi doritorii, care vor obţine din timp Carnetul ATA, un document internaţional în baza căruia mărfurile aflate în regim de export temporar şi tranzit circulă liber, conform unei proceduri vamale simplificate. Documentul poate fi eliberat în baza unei cereri de garanţii.

Anul trecut, Camera de Comerţ şi Industrie a organizat expoziţia "Republica Moldova prezintă" la Ploieşti, în România, şi la Varşovia, în Polonia. "Fabricat în Moldova" peste hotare a debutat în 2016, la Iaşi. România rămâne cel mai important partener comercial al Republicii Moldova.

Din totalul firmelor cu capital străin din Republica Moldova, peste 1600 au capital românesc, cu investiţii de circa 25 milioane de dolari. În 2017 schimburile comerciale dintre cele două state au depăşit un miliard de euro.

Source: tvrmoldova.md

Keywords:

expoziție , Ucraina , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1141 locuitori

Gvozdova este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Satul Gvozdova este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1141 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gvozdova datează din 15 mai 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.