12 february 2017, 13:00 Moldovan reality views 40341
A fost aprobat Planul naţional de facilitare a comerţului pentru anii 2018-2020
12 february 2017, 13:00 Moldovan reality views 40341

A fost aprobat Planul naţional de facilitare a comerţului pentru anii 2018-2020

Executivul a aprobat Planul naţional de facilitare a comerţului pentru anii 2018-2020. Documentul include circa o sută de acţiuni de dezvoltare a sectorului, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Principalele măsuri se referă la optimizarea procedurilor administrative aplicabile comerţului, inclusiv prin simplificarea procedurilor de vămuire, implementarea ghişeului unic pentru comerţ, dezvoltarea conceptului de Agent Economic Autorizat și a sistemului de tranzit electronic. Totodată, va fi îmbunătăţită infrastructura necesară realizării sau controlului comerţului extern, vor fi aplicate tehnologii informaţionale moderne în procedurile de control de stat şi pentru interacţiunea cu mediul de afaceri (vămuirea electronică, folosirea documentelor electronice).

Documentul mai prevede asigurarea accesului la informaţie și a transparenţei în reglementarea comerţului, precum și a predictibilităţii regulilor de desfăşurare a acestui gen de activitate.

De implementarea planului vor fi responsabile 14 autorităţi publice şi instituţii, fiind necesară şi colaborarea cu sectorul privat, în special cu asociaţiile de afaceri. Bugetul estimat pentru realizarea tuturor acțiunilor se cifrează la 137 milioane de euro, mijloace ce vor fi alocate din bugetul autorităţilor responsabile, precum şi din contul suportului financiar al partenerilor externi.

Source: moldpres.md

Keywords:

comert , plan , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1480
Populația:
2081 locuitori

Cetireni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cetireni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de oameni. Satul Cetireni a fost menționat documentar în anul 1480.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.