13 november 2017, 16:20 Moldovan reality views 42673
Noi prevederi pentru angajații cu copii bolnavi
13 november 2017, 16:20 Moldovan reality views 42673

Noi prevederi pentru angajații cu copii bolnavi

Angajații care au în grijă un membru al familiei bolnav vor putea solicita suspendarea contractului individual de muncă, cu păstrarea locului de muncă, pentru o perioadă de doi ani, față de un an cum este acum.

Prevederea se conține într-un proiect de modificare și completare a Codului muncii, votat în lectură finală la ședința Parlamentului din 10 noiembrie.

Autorul proiectului, deputata Valentina Stratan, menționează în nota informativă că prezenta inițiativă are intenția să protejeze în special interesele copiilor bolnavi și ale copiilor cu dizabilități, precum și ale părinților acestora, prin oferirea unor oportunități legale suplimentare, care nu implică cheltuieli distincte, dar care le pot fi de un real folos în abordarea realităților cu care se confruntă, scrie Democracy.md.

În opinia deputatei, adoptarea proiectului va avea ca efect ameliorarea situației părințiilor care îngrijesc copii bolnavi sau cu dizabilități, permițîndu-le să-și păstreze locul de muncă pentru o anumită perioadă în care starea sănătății copiilor s-ar putea îmbunătăți, iar ulterior să revină la muncă.

Source: publika.md

Keywords:

munca , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
389 locuitori

Buzdugeni este un sat din cadrul comunei Burlăneşti, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 28 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 389 de oameni. Satul Buzdugeni este menționat documentar la 29 aprilie 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.