25 july 2017, 15:45 Moldovan reality views 5562
Ghimpu sare în apărarea lui Chirtoacă
25 july 2017, 15:45 Moldovan reality views 5562

Ghimpu sare în apărarea lui Chirtoacă

Liderul PL acuză procurorii de faptul că au comis un abuz, expediind dosarul lui Dorin Chirtoacă în instanță fără a-i permite învinuitului să facă cunoștință cu materialele cauzei, notează NOI.md.

Potrivit lui Ghimpu, nici avocatul și nici edilul capitalei nu au avut acces la dosar, care are peste 1000 de pagini.

„Nu putem constata decît o gravă încălcare de către procuror a Codului de procedură penală, care prevede dreptul bănuitului de a face cunoștință cu toate materialele dosarului. Ne întrebăm: din ce considerente? E clar că acest dosar merge față în față cu referendumul, care deja e decis de instanța de judecată. Consiliul municipal urmează să stabilească doar data", a declarat astăzi Mihai Ghimpu.

Amintim că săptămîna trecută Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală în dosarul parcărilor cu plată în care este învinuit Dorin Chirtoacă şi a expediat cauza în instanţa de judecată. El este acuzat că a comis în timpul exercitării mandatului de primar acte de corupere pasivă şi de trafic de influenţă în variantă agravată.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1600
Populația:
743 locuitori

Mălăieşti este un sat din cadrul comunei Gălăşeni, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 743 de oameni. Satul Mălăești a fost menționat documentar în anul 1600.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.