24 july 2017, 16:45 Moldovan reality views 5163
Președinția dezminte decorarea militarilor din Transnistria
24 july 2017, 16:45 Moldovan reality views 5163

Președinția dezminte decorarea militarilor din Transnistria

Președinția neagă informația apărută astăzi în presă precum că ar intenționa să decoreze militari ruși din stînga Nistrului, relatează NOI.md.

Potrivit purtătorului de cuvînt al președintelui, Ion Ceban, este vorba despre decorarea tuturor membrilor din cadrul Comisiei Unificate de Control.

„Unele mijloace media continuă să manipuleze sau să speculeze fără a ști cu exactitate ce își propune Președinția. Așa s-a întîmplat și în cazul știrilor despre medalii pentru cei din stînga Nistrului. Astfel, joi, la Chișinău va fi semnat un decret pentru a decora pacificatorii din Comisia Unificată de Control – moldoveni, ucraineni, ruși, cei din OSCE. Rugăm insistent să vă documentați din prima sursă, fără a presupune și ulterior distribui aceste presupuneri", a spus purtătorul de cuvînt.

Comisia Unificată de Control (CUC) este o forță trilaterală de menținere a păcii și o structură de comandament militar comună formată din trimișii Republicii Moldova, Transnistriei, Rusiei și OSCE-ului. Comisia a fost creată în scopul asigurării realizării în continuare a prevederilor corespunzătoare ale Acordului cu privire la principiile reglementării pașnice ale Conflictului din Transnistria.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1650 locuitori

Roşcani este un sat şi comună din raionul Străşeni. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 6 m de orașul Strășeni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1650 de oameni. Satul Roșcani a fost menționat documentar în anul 1622.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.