20 june 2017, 16:30 Moldovan reality views 7910
Veste bună pentru şoferii cu permise fără termen de valabilitate
20 june 2017, 16:30 Moldovan reality views 7910

Veste bună pentru şoferii cu permise fără termen de valabilitate

Autorităţile au renunţat la proiectul de lege ce prevede schimbarea obligatorie a permiselor fără termen de valabilitate. Potrivit viceministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vitalie Tarlev, proiectul, prin care peste jumătate de milion de conducători auto urmau să-şi schimbe permisul de conducere până în 2019, va fi modificat radical.

Funcţionarul spune că s-a renunţat conceptual la document, însă vor fi făcute alte propuneri. Mai exact, noul document va prevede schimbarea permiselor de conducere fără termen de valabilitate, în mod etapizat şi într-o perioadă de timp extinsă. Deocamdată, nu se cunoaşte când noul proiect va ajunge pe masa Cabinetului de miniştri.

Conform documentului vechi, şoferii care deţin permise de conducere fără termen de valabilitate trebuiau să şi le schimbe pînă în 2019. La fel, proiectul prevedea că şoferii, care vor atinge vârsta de 65 de ani, vor fi obligaţi să treacă un control medical, iar permisul va fi eliberat pe un termen de cinci ani şi nu zece, cum este acum.

Source: trm.md

Comments

 (1)
  • #1 Evgenii Reply Quote selected
    ИМ  БЫ ТОЛЬКО ПО БОЛЬШЕ  ДЕНЕГ С НАРОДА СОРВАТЬ.  ВОТ И   ПРИДУМЫВАЮТ  ВСЯКИЕ  ФОКУСЫ.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1193 locuitori

Buşăuca este un sat şi comună din raionul Rezina, aşezat în regiune de şes şi coline. Satul este situat la o distanță de 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1193 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bușăuca datează din anul 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.