13 june 2017, 17:20 Moldovan reality views 4982
A fost lansată Platforma Consiliului Societății Civile pe lîngă președinte
13 june 2017, 17:20 Moldovan reality views 4982

A fost lansată Platforma Consiliului Societății Civile pe lîngă președinte

Platforma Consiliului Societății Civile de pe lîngă președinte a fost lansată marți, 13 iunie. Aceasta este constituită din 13 comisii specializate pe diferite ramuri, cum ar fi: reintegrare, drepturile omului, mass-media, diasporă etc. Cei aproximativ 130 de membri îl vor consulta pe șeful statului vizavi de inițiativele legislative care sosesc la Președinție pentru promulgare.

Președintele Igor Dodon a declarat într-o conferință de presă, susținută după prima ședință, că este ferm convins că această platformă va fi un instrument eficient de colaborare între instituția prezidențială și societatea civilă.

Printre comisiile create se numără Comisia pentru integritate și expertiză juridică, care va fi condusă de avocatul Pavel Midrigan. O altă comisie este Comisia pentru reformă constituțională și drepturile omului, care va fi condusă de către fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere. Comisia pentru ocrotirea sănătății va fi prezidată de Eva Gudumac, iar Comisia pentru consolidarea statalității și reintegrarea țării – de Victor Stepaniuc etc.

În termen de o lună, președinții comisiilor trebuie să selecteze a cîte zece membri, reprezentanți ai societății civile, iar ulterior șeful statului va aproba membrii prin decret prezidențial. Președintele Consiliului va fi Igor Dodon, iar în calitate de secretar urmează a fi numită o persoană din Aparatul Președinției.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1300 locuitori

Cerlina este un sat din cadrul comunei Nimereuca, raionul Soroca. Localitatea este aşezată pe malul rîului Nistru, la distanța de 52 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1300 de oameni. Satul Cerlina a fost menționat documentar în anul 1425.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.