02 february 2017, 10:56 Moldovan reality views 5361
Medicii și farmaciștii vor avea un Cod deontologic
02 february 2017, 10:56 Moldovan reality views 5361

Medicii și farmaciștii vor avea un Cod deontologic

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Codul deontologic al lucrătorului medical și farmacistului. În premieră pentru Republica Moldova un document oficial va reglementa un ansamblu de principii, reguli și standarde pe care medicii și farmaciștii vor fi obligați să le respecte.

Codul respectiv exprimă adeziunea lucrătorilor medicali și farmaciștilor din Republica Moldova la Carta Universală a Drepturilor Omului. Prevederile documentului se referă la toți lucrătorii medicali și farmaciștii care activează fie individual, fie în cadrul unor instituții care prestează servicii de sănătate sau acordă asistență în domeniul farmaceutic, indiferent de forma de organizare și tipul de proprietate al acestora.

Proiectul cuprinde normele de conduită în raport cu pacientul, cît și normele de conduită colegiale. Unul din compartimentele Codului deontologic se referă la prevenirea și combaterea corupției în domeniul ocrotirii sănătății. Drept obiectiv la elaborarea proiectului s-a propus reglementarea normelor ce vizează integritatea lucrătorului medical și farmacistului. Totodată, documentul prevede răspunderea și sancționarea administrativă a membrilor comunității medicale, pînă la concediere, pentru încălcarea prevederilor acestuia, precum și rolul comitetelor de etică în soluționarea problemelor apărute.

Source: moldpres.md

Keywords:

cod , medic , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
890 locuitori

Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.