27 january 2017, 15:00 Moldovan reality views 3013
Moldova în topul ţărilor cu cea mai mare rată a divorțurilor
27 january 2017, 15:00 Moldovan reality views 3013

Moldova în topul ţărilor cu cea mai mare rată a divorțurilor

Moldova este pe locul nouă în topul țărilor cu cea mai ridicată rată a divorțurilor. Cel puțin, asta arată cea mai recentă statistică a Organizației Națiunilor Unite publicată de The Telegraph. Potrivit publicației, în ţara noastră, trei oameni dintr-o mie au divorțat.

Topul făcut de ONU este deschis de Maldive. Acolo, aproape 11 oameni dintr-o mie au pus capăt unei căsătorii. Mai mult, organizația a estimat că în medie, femeile de acolo divorțează de trei ori pînă a împlini vîrsta de 30 de ani. Pe locul doi s-a plasat Rusia, cu o rată a divorțurilor de 4,5. Iar a treia în top este Aruba, o țară insulară din America Centrală. Acolo, rata divorțurilor este de 4,4. Ucraina s-a plasat pe locul 13.

În ţara vecină trei oameni dintr-o mie au pus capăt unei căsătorii. Clasamentul este închis de Suedia, cu o rată a divorțurilor de 2.5. Atunci cînd au calculat numărul de divorțuri la o mie de locuitori, cei de la ONU nu au luat în calcul și populația fiecărei țări.

Source: publika.md

Keywords:

divort , rating , tari

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
608 locuitori

Cîrneşti este un sat din cadrul comunei Brătuleni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 608 oameni. Satul Cîrnești a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.