01 march 2017, 15:45 Moldovan reality views 3982
Profesorii planifică proteste
01 march 2017, 15:45 Moldovan reality views 3982

Profesorii planifică proteste

Profesorii planifică patru zile de proteste în a doua jumătate a lunii ianuarie. Motivul care îi scoate în stradă este refuzul Guvernului de a le majora salariile cu 50%. Solicitat de IPN, preşedintele Consiliului General al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, Dumitru Ivanov, a menţionat că protestele vor avea loc în perioada 17-20 ianuarie, în faţa Guvernului şi a Parlamentului.

„Noi ne-am adresat oficial Guvernului să ne majoreze şi nouă salariile. Medicilor şi altor categorii le dau salarii mai mari, dar pe noi ne-au lăsat în voia sorţii. Ne-au răspuns că nu au putere şi că vor examina pe timpul anului cererea, dar noi nu avem cînd, de aceea, am pornit la proteste", a spus Dumitru Ivanov.

Potrivit lui, în fiecare zi de protest vor participa cîte aproximativ 400 de profesori din mai multe localităţi din ţară.

Sindicaliştii susţin că salariul profesorilor a fost schimbat ultima dată în anul 2014, dar este sub nivelul minimumului de existenţă. De asemenea, sindicaliştii menţionează o discrepanţă dintre nivelul salariului personalului didactic şi cel mediu în economia naţională.

Source: deschide.md

Keywords:

profesor , protest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1769 locuitori

Andruşul de Sus este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Sus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1769 de oameni. Satul Andruşul de Sus a fost menționat documentar în anul 1459.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.