31 december 2016, 09:30 Moldovan reality views 3819
Poliţiştii, la datorie şi de sărbători
31 december 2016, 09:30 Moldovan reality views 3819

Poliţiştii, la datorie şi de sărbători

Şi în noaptea dintre ani poliţiştii vor fi la datorie. De Revelion, vor munci trei mii de poliţişti, care nu vor avea doar menirea de a asigura ordinea publică, dar şi de a sancţiona ilegalităţile, relatează Moldova 1.

„Sunt create şi rezerve necesare, în caz dacă prezența cetăţenilor va fi mult mai densă în anumite locuri, forţele de ordine vor fi concentrate anume acolo pentru a asigura ordinea şi securitatea publică", a declarat șeful Secției securitate publică din cadrul Inspectoratului General de Poliție, Marin Maxian.

Mai mult, alături de poliţişti vor lucra şi circa 900 de voluntari. Totodată subdiviziunile Ministerului de Interne au adresat recomandări cetăţenilor, mai ales în ceea ce priveşte securitatea locuinţelor şi a automobilelor şi asta pentru că anume în această perioadă se intensifică furturile şi jafurile.

„Angajaţii poliţiei activează într-un regim mai sporit, respectiv, vom avea posibilitatea ca pe urme fierbinţi să depistăm și să reţinem persoanele care intenţionează sau care au admis anumite ilegalităţi", a mai spus Marin Maxian.

Poliţia recomandă şoferilor să fie prudenţi şi să nu urce în stare de ebrietate la volan.

„Să nu facă abuz şi să nu urce la volan, ci să opteze pentru comandarea unor conducători de taxi, sau la unii prieteni care nu au servit. Poliţia alături de alte structuri va fi prezentă în toate zilele de sărbători", a spus șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Liviu Baziuc.

Inspectoratul Național de Patrulare a lansat un spot video în care îi îndeamnă pe şoferi să facă alegerea corectă.

Source: trm.md

Keywords:

politia , sarbatoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
684 locuitori

Flocoasa este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Situat în zona Colinelor Tigheciului, satul Flocoasa se află la distanța de 25 km de orașul Cantemir şi la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 684 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1919.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.