25 december 2016, 11:50 Moldovan reality views 12149
Președintele Dodon a schimbat limba română în moldovenească
25 december 2016, 11:50 Moldovan reality views 12149

Președintele Dodon a schimbat limba română în moldovenească

Oficial, Igor Dodon a a fost învestit în funcția de președinte vineri, 23 decembrie, iar deja în următoarea zi limba site-ului președintelui din română a devenit moldovenească. Totodată, limba moldovenească este indicată ca și limba nativă a noului președinte.

Amintim că Igor Dodon a afirmat în nenumărate rânduri că limba oficială a Republicii Moldova este moldovenească". Totuși, Curtea Constituțională a stabilit la 5 decembrie 2013 că limba oficială a R. Moldova este „limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine", conferind astfel statut de normă constituţională Declaraţiei de Independenţă a ţării, adoptată în august 1991.

Menționăm, că până la 23 decembrie, în timpul mandatului lui Nicolaie Timofti, limba de accesare a site-ului a fost româna.

Source: diez.md

Keywords:

Igor Dodon , președinte , limba , site

Comments

 (2)
  • #2 alex Reply Quote selected
    E ceva normal. Nu e o stranietate.!
  • #1 Ana Reply Quote selected
    E printre primele, dar nu unica stranietate (sper să mă înșel)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
745 locuitori

Chioselia Mare este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica și Chioselia Mare. Localitatea se află la distanța de 52 km de orașul Cahul și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Chioselia Mare a fost menționat documentar în anul 1765.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.