23 december 2016, 11:00 Moldovan reality views 4282
Salariile asistenţilor sociali comunitari se majorează
23 december 2016, 11:00 Moldovan reality views 4282

Salariile asistenţilor sociali comunitari se majorează

Salariile asistenţilor sociali comunitari se majorează cu circa 20%, de la 1 ianuarie 2017. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în două lecturi de Parlament în şedinţa de joi, 22 decembrie.

Autorul proiectului, deputata Valentina Stratan, a menţionat că sursa financiară necesară pentru majorarea salariului pentru asistenţii sociali comunitari a fost identificată de către Guvern. „În bugetul de stat această sumă de 12,6 milioane de lei a fost prevăzută deja la compartimentul – bugetul autorităţilor publice locale. Astfel, mult aşteptata problemă va fi soluţionată de la 1 ianuarie", a spus Valentina Stratan.

Deputata comunistă, Oxana Domenti, a propus ca prin acest proiect de lege să fie majorate, după acelaşi principiu, şi salariile celorlalţi asistenţi, care lucrează în casele de copii, în azilurile de bătrâni, însă propunerea a fost respinsă de autor pe motiv că ar putea tergiversa adoptarea proiectului. Parlamentarei i s-a sugerat să înainteze un proiect aparte de lege în acest sens.

Source: deschide.md

Keywords:

salarii , majorare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.