08 august 2016, 17:10 Moldovan reality views 4892
La Concursul
08 august 2016, 17:10 Moldovan reality views 4892

La Concursul "Moldova Eco-Energetica" au fost depuse 46 de proiecte

La Concursul "Moldova Eco-Energetica", desfăşurat în Moldova al patrulea an consecutiv, au fost depuse 46 de proiecte.

Responsabili, din cadrul comisiei de concurs, au relatat pentru INFOTAG că proiectele au fost depuse pînă la 5 august, iar cîştigătorii vor fi anunţat la sfîrşitul anului 2016.

Scopul competiţiei este de a susţine cele mai bune iniţiative în producerea, transportul, distribuţia şi consumul eficient de energie din surse regenerabile, precum şi în dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, a inovaţiilor în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Concursul este organizat de Agenţia pentru Eficienţă Energetică, sub egida Ministerului Economiei, la iniţiativa şi în parteneriat cu Proiectul Energie şi Biomasă din Moldova.

În 2015 la concurs au fost depuse 76 de cereri de participare din partea persoanelor fizice şi juridice, iar 20 dintre aceştia au fost premiaţi la cîteva categorii. Astfel, cel mai bun proiect în domeniul energiei solare a fost declarat cel elaborat la Institutului Internaţional de Management IMI Nova (Chişinău), în domeniul energiei geotermale - proiectul "Fidesco" SRL, cel mai bun proiect în bioenergie a fost declarat - "Natur Bravo" (Floreşti), iar în domeniul eficienţei energetice în construcţii - "Stefancu-Com" (Chişinău).

Source: www.infotag.md

Keywords:

concurs , proiect , energetica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1758 locuitori

Săseni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bahu și Săseni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Călărași și la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1758 de oameni. Satul Săseni a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.