24 june 2016, 10:30 Moldovan reality views 4621
Participanții la Războiul de pe Nistru vor putea să-și privatizeze cu titlu gratuit locuințele
24 june 2016, 10:30 Moldovan reality views 4621

Participanții la Războiul de pe Nistru vor putea să-și privatizeze cu titlu gratuit locuințele

Participanții la Războiul de pe Nistru vor putea să-și privatizeze cu titlu gratuit locuințele. În acest sens, Legislativul a adoptat astăzi cu 76 de voturi modificarea articolului 17 din Legea cu privire la privatizarea fondului de locuințe.

Potrivit modificărilor, articolul 17 se completează după cuvintele „participanților la acțiunile de luptă din Afganistan" cu textul „și Războiului de pe Nistru". Astfel, toți participanții la Războiul de pe Nistru vor avea posibilitatea să-și privatizeze locuințele oferite de stat în perioada respectivă.

Totodată, conform amendamentelor, de această oportunitate vor beneficia și familiile cetățenilor care au fost nevoiți să-și părăsească domiciliul din raioanele de est ale R. Moldova și nu au avut posibilitatea să revină la locul de trai precedent.

Cheltuielile materiale pe care le va suporta statul de la privatizarea locuințelor respective nu sînt semnificative, deoarece persoanele social-vulnerabile de regulă cad sub incidența cetățenilor care primesc suport din partea autorităților.

Scopul modificărilor articolului 17, cu privire la privatizarea fondului de locuințe este de a îmbunătăți cadrul legislativ vizavi de actele normative, prevăzut de Convenția pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților Fundamentale ale Omului și Constituția R. Moldova.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
175 locuitori

Inculeţ este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 175 de oameni. Satul Inculeț a fost întemeiat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.