01 march 2012, 12:16 Moldovan reality views 3879
01 march 2012, 12:16 Moldovan reality views 3879

Protest la postul de pacificatori de la Vadul lui Vodă. Traseul Chişinău-Dubăsari a fost blocat

Astăzi, 3 ianuarie, localnicii din Pîrîta continuă să picheteze postul forţelor de menţinere a păcii de la Vadul lui Vodă. La protest s-au adunat cîteva sute de oameni. Ei cer desfiinţarea tuturor punctelor de trecere de-a lungul Nistrului şi au înaintat un ultimatum Comisiei Unificate de Control. Protestatarii cer ca pacificatorul din regiunea transnistreană, care a tras în tînărul de 18 ani, să fie pedepsit. Ei au blocat traseul Chișinău-Dubăsari şi spun că dacă timp de o săptămînă nu o să fie luată decizia de a lichida posturile de pacificatori, atunci ei vor interveni cu forţa.

Amintim că tragedia s-a produs la 1 ianuarie 2012, cînd un pacificator rus a împușcat  un tînăr de 18 ani, locuitor al satului Pîrîta, care nu a oprit maşina la punctul de control a forțelor de pacificare în zona de securitate de pe Nistru.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1526
Populația:
3775 locuitori

Puhăceni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Puhăceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3775 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1526.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.