29 february 2016, 15:18 Moldovan reality views 5382
Moldova rămîne în sistemul
29 february 2016, 15:18 Moldovan reality views 5382

Moldova rămîne în sistemul "Carte Verde"

Veste bună! Moldova rămâne în sistemul Carte Verde. Consiliul Birourilor de la Bruxelles a hotărât amânarea deciziei de suspendare a Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule din Republica Moldova din sistemul Carte Verde până la ședința Adunării Generale a membrilor săi în luna iunie.

Anul trecut, Biroul Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule a interzis dreptul companiilor de asigurări din ţara noastră de a vinde polițe de asigurare de tip "Carte Verde", valabile din 1 aprilie 2016.

Consiliul Birourilor de la Bruxelles a hotărât suspendarea Moldovei din sistemul internaţional "Carte Verde". S-a ajuns în această situaţie din cauza asiguratorilor, care ar fi admis mai multe nereguli, printre care lipsa de transparenţă în soluţionarea litigiilor şi achitarea despăgubirilor.

Divergenţele dintre Biroul naţional şi cel internaţional "Carte Verde" au apărut încă în 2014, când Moldova nu a format la timp fondul de despăgubiri, în valoare de peste patru milioane de euro. Problema a fost soluţionată, dar aceasta nu a fost singura abatere.

De asemenea, s-au înregistrat trucaje ale accidentelor rutiere pe teritoriul Moldovei cu asigurări internaţionale şi invers. În consecinţă, în septembrie 2015, autoritatea de la Bruxelles a transmis BNAA-ului un set de cerinţe, care trebuiau îndeplinite până în luna martie a acestui an, pentru a evita suspendarea sau chiar excluderea din sistemul de asigurare internaţională.

Printre acestea se numără verificarea strictă la frontieră a veridicităţii poliţelor eliberate de asiguratorii moldoveni, ajustarea cadrului legislativ din domeniu, consolidarea eforturilor structurilor de stat în instrumentarea dosarelor penale deschise pe faptele de fraudare şi prejudiciere a Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
44 locuitori

Semionovca este un sat din cadrul comunei Mingir, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 44 de locuitori. Satul Semionovca a fost întemeiat în anul 1930.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.