25 february 2016, 15:35 Moldovan reality views 7656
Un sistem de alertă privind siguranța alimentelor va fi creat în R. Moldova
25 february 2016, 15:35 Moldovan reality views 7656

Un sistem de alertă privind siguranța alimentelor va fi creat în R. Moldova

Un sistem rapid de alertă pentru alimente și furaje va fi instituit la nivel național întru realizarea angajamentelor asumate în urma semnării Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de modificări la legislație ce prevede crearea și principiile de activitate a acestui sistem.

Potrivit proiectului, Sistemul reprezintă un instrument eficace de notificare a riscurilor prezentate de alimente sau furaje pentru sănătatea umană. Informarea populației privind siguranța alimentelor în scopul prevenirii eventualelor riscuri care ar putea afecta sănătatea consumatorilor este unul din obiectivele principale ale noului mecanism.

Sistemul rapid de alertă implică Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, ministerele Sănătății, Afacerilor Interne, Agriculturii și Industriei Alimentare, Serviciul Vamal, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor. În cazul în care un membru al rețelei deține o informație legată de existența unui risc grav, direct sau indirect, asupra sănătății umane, care derivă din produse alimentare sau din hrana pentru animale, această informație urmează să fie notificată imediat Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor prin sistemul rapid de alertă.

Măsurile de punere în aplicare a sistemului rapid de alertă la nivel național vor fi aprobate de Guvern.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

sistem , alimentatie , proiect

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
585 locuitori

Sovietscoe este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Vasilievca și Sovietscoe. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Sovietscoe alcătuia 585 de oameni în anul 2004. Satul Sovietscoe a fost înființat în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.