24 february 2016, 14:47 Moldovan reality views 7573
În Moldova, produsele agricole importate vor fi înlocuite cu cele autohtone, ecologice
24 february 2016, 14:47 Moldovan reality views 7573

În Moldova, produsele agricole importate vor fi înlocuite cu cele autohtone, ecologice

Unul dintre obiectivele prioritare ale Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) este dezvoltarea sectorului agroalimentar ecologic în Republica Moldova. Conform raportului Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO) şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dezvoltarea ecologică a agriculturii, resursele naturale şi echilibrul ecologic sînt recunoscute drept sectoare prioritare pentru soluţionarea problemei dezvoltării globale durabile, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al MAIA.

Sănătatea populaţiei şi securitatea alimentară sînt direct proporţionale cu calitatea alimentelor şi resurselor naturale. Prin urmare, producţia agroalimentară ecologică este o modalitate de dezvoltare durabilă în agricultură, care permite soluţionarea eficientă a unui şir de probleme de ordin social, ecologic şi economic. Practicarea agriculturii ecologice este orientată spre obţinerea de produse agroalimentare de calitate, fără utilizarea substanţelor chimice de sinteză şi a organismelor genetic modificate, precum şi derivatele acestora. Astfel, pentru anul 2016, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare are drept unul dintre obiective substituirea la maximum posibil a importurilor de produse agroalimentare cu un consum sănătos de produse locale, ceea ce presupune dezvoltarea sectorului agroalimentar ecologic autohton.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1712
Populația:
2581 locuitori

Caracui este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Caracui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2581 de oameni. Satul Caracui a fost menționat documentar în anul 1712.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.