24 january 2016, 12:00 Moldovan reality views 6741
Medicul de familie, adus cu taxiul la domiciliul pacientului deservit
24 january 2016, 12:00 Moldovan reality views 6741

Medicul de familie, adus cu taxiul la domiciliul pacientului deservit

În cazul schimbării medicului de familie, celălalt nu va putea să dea curs chemărilor la domiciliul pacientului, fără a fi asigurat cu transport.

Reprezentanţii Companiei Naţio­nale de Asigurări în Medicină ne-au informat că normele metodologice pre­văd într-adevăr acest lucru. Astfel, dacă medicul de familie este chemat la do­miciliul persoanelor care sunt în lista, dar nu şi în sectorul său de deservire, el va da curs chemării, dar va fi asigurat cu transport de către pacient.

Însă în cazul în care domiciliul pa­cientului este aproape de instituţia medicală la care lucrează medicul de familie, nu poate fi vorba de cheltuieli de transport sau de compensarea aces­tora. Totodată, atunci când lucrătorul medical acceptă cererea de la persoa­na asigurată de a o deservi, urmează ca din start să clarifice şi aspectele de acest gen.

În prezent, persoanele asigurate şi care sunt înscrise la un medic de fami­lie sunt în drept ca, în cazul unor stări grave, critice, de urgenţă, să facă che­mare pentru a le fi acordată asistenţă medicală la domiciliu.

Source: vocea.md

Keywords:

medic , transport , bani

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
349 locuitori

Costeşti este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.