31 december 2015, 10:51 Moldovan reality views 5677
Contractul cu „Gazprom” privind furnizarea gazelor naturale a fost prelungit
31 december 2015, 10:51 Moldovan reality views 5677

Contractul cu „Gazprom” privind furnizarea gazelor naturale a fost prelungit

„Moldovagaz" și „Gazprom" au semnat prelungirea pînă la 31 decembrie 2016 a contractului privind furnizarea gazelor naturale, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei.

Instituția mai menționează că operatorii economici au încheiat Acordurile adiţionale la Contractul privind condiţiile de furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova în perioada anilor 2007-2011 şi la Contractul privind condiţiile de tranzitare a gazelor naturale prin teritoriul Republicii Moldova din 2011.

Formula de stabilire a preţurilor la gazele naturale pentru consumatorii din Republica Moldova, în 2016, rămîne aceeași. Aceasta este bazată pe valoarea medie aritmetică a preţului de vînzare a gazelor naturale de către „Gazprom" în ţările europene şi cotaţiile preţurilor la produsele petroliere. Și celelalte condiţii contractuale de furnizare şi de tranzitare a gazelor naturale rămîn neschimbate.

 

Source: www.noi.md

Keywords:

Gazprom , gaz , contract

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2431 locuitori

Ţibirica este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Ţibirica este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2431 de oameni. Satul Țibirica a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.