29 december 2015, 11:22 Moldovan reality views 5826
Ministerul Muncii dezminte declaraţiile privind adopţia a trei fraţi minori în SUA
29 december 2015, 11:22 Moldovan reality views 5826

Ministerul Muncii dezminte declaraţiile privind adopţia a trei fraţi minori în SUA

Trei copii orfani din Republica Moldova ar putea fi adoptaţi de o familie din SUA, împotriva voinţei lor. Cel puţin asta susţine preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Apărătorul Copilului", Tamara Plămădeală. Potrivit ei, de vină ar fi autorităţile, care insistă asupra adopţiei, în pofida faptului că minorii au refuzat să fie înfiaţi de această familie. Reprezentanţii Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei au dezminţit informaţia.

Tamara Plămădeală spune că minorii în vârstă de 9, 12 şi 13 ani au aflat recent că sunt în proces de potrivire cu o familie din Statele Unite, deşi nu au fost pregătiţi şi nici măcar anunţaţi că cineva intenţionează să-i adopte.

„S-au pomenit într-o zi că au familie. De fapt, conform procedurii, copiii trebuiau să fie pregătiți din start. Atunci când li se făceau documentele pentru a obține statutul de copil adoptat, trebuia să li se explice care sunt consecințele acestei proceduri", a declarat Tamara Plămădeală.

Potrivit legislaţiei, copiii orfani care au atins vârsta de zece ani pot refuza familia ce intenţionează să-i înfieze. Respectiv, doi dintre ei au dreptul la opinie, aşa că au scris cereri prin care au cerut întreruperea procesului de adopţie.

Responsabilii de la Ministerul Muncii au dezminţit informaţia printr-un comunicat de presă. Potrivit lor, în procesul de adopţie nu a fost încălcată nicio normă juridică, iar în scurt timp, copiii vor avea parte de consiliere psihologică din partea unui specialist independent, pentru a vedea dacă se confirmă refuzul acestora şi care sunt motivele unei astfel de decizii.

Source: trm.md

Keywords:

copii , familie , SUA

Comments

 (2)
  • #2 apk Reply Quote selected
    ОПРОВЕРГНУТА, господа, опровегнута.  Давать опровержение, но - опровергать. (а не опровержать.)
  • #1 ion Reply Quote selected
    Responsabilii de la Ministerul Mun...PUSCARIEA ESTE APROAPE DE CASA VOASTRA -sa ma cheme de dorit si pe mine -ion-069181143-o sa aduc marturii concrete sa mai fie aruncati si in puscarie careva persoane cointeresate de a vinde copii minori din moldova-bravo plamadeala -toti care cresc copii sa si zica parerea in judecata
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
5525 locuitori

Ciorescu este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciorescu, Goian și Făureşti. Satul Ciorescu este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 14 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Ciorescu constituia 5525 de locuitori. A fost menționat documentar la sfîrșitul secolului al XIX-lea

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.