24 december 2015, 14:14 Moldovan reality views 4206
Atenţie la siguranţa locuinţelor în perioada sărbătorilor!
24 december 2015, 14:14 Moldovan reality views 4206

Atenţie la siguranţa locuinţelor în perioada sărbătorilor!

Pentru a reduce riscul furturilor din locuinţe în perioada sărbătorilor de iarnă, poliţia recomandă cetăţenilor ca uşa de acces în imobil să fie prevăzută cu cel puţin două încuietori.

Dacă lipsesc mai mult timp de acasă, oamenii sunt sfătuiţi să roage un vecin să le verifice corespondenţa din cutia poştală şi să supravegheze perimetrul locuinţei. De asemenea, oamenii sunt îndemnaţi să asigure un iluminat corespunzător în scara blocului sau a casei în care locuiesc.

Poliţia recomandă să nu fie păstrate acasă sume importante de bani. În cazul în care integritatea corporală sau viaţa este în pericol, poliţia le recomandă cetăţenilor să renunţe la bunurile vizate de agresor. În situaţiile în care sunt agresate în stradă, persoane sunt îndemnate să strige după ajutor.

Pe parcursul anului 2015, în ţară s-au înregistrat peste 2500 de cazuri de furturi din case şi apartamente. Doar în perioada sărbătorilor de iarnă 25.12.14 – 15.01.2015, s-au comis circa 180 de infracţiuni.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429-1463
Populația:
0 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Satul Zahorna a fost menționat documentar între anii 1429 - 1463.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.