21 december 2015, 09:42 Moldovan reality views 5787
Plahotniuc revine în politică
21 december 2015, 09:42 Moldovan reality views 5787

Plahotniuc revine în politică

Omul de afaceri Vlad Plahotniuc revine în rîndurile Partidului Democrat din Moldova şi va participa direct la formarea majorității parlamentare, care să garanteze o guvernare stabilă.

Într-o postare pe FB, acesta a scris că scopul său, dar și al PDM, este să participe la crearea unei majorități care să asigure un suport politic consistent pentru ceea de ce are nevoie Moldova acum: o terapie de șoc, pentru a o scoate din criza în care se află.

Vlad Plahotniuc scrie că ţara trece prin aceleași crize dominate de frustrări și orgolii, dar lipsește cel mai important lucru: crearea unor mecanisme politice funcționale, care să asigure stabilitatea majorității parlamentare și, implicit, a viitorului Guvern.

"Chiar și în aceste zile, în loc să se caute soluții pentru formarea unei majorități politice cît mai stabile, dezbaterea este legată de cine ce funcții să ocupe, lucru care acționează total împotriva eforturilor de formare a majorității parlamentare. De ce nu avem majoritate politică pînă acum? Pentru că se caută prim-miniștri și președinți, în loc să se caute mai întîi voturi și soluții politice pe termen lung."

Plahotniuc mai scrie că s-a întîlnit recent cu mai mulți parteneri externi, oficiali veniți să discute situația politică din țara noastră, dar și cu membri ai corpului diplomatic.

Acesta le-a prezentat soluțiile, așa cum le vede el, și a fost întrebat de ce nu se implică în implementarea lor, dacă există astfel de soluții. Potrivit lui, acum a venit momentul să o facă.

Prim-vicepreşedintele PDM declară că dacă politicienii nu sînt în stare să formeze acum această majoritate politică stabilă, rămîne doar soluția anticipatelor.

"Improvizațiile pe termen scurt nu mai pot fi acceptate în situația în care se află Republica Moldova. Anticipatele ne vor aduce însă tot la masa negocierilor, poate însă într-un format diferit și cu țara mai adînc afundată în criză", se arată în declaraţia lui Vlad Plahotniuc.

Source: www.publika.md

Comments

 (1)
  • #1 maria Reply Quote selected
    Трудно формировать большинство из имеющегося меньшинства, полученного в результате фальсификаций на выборах.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2020 locuitori

Palanca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Palanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Stefan Vodă și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Palanca a fost menționat documentar în anul 1447.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.