21 november 2015, 12:20 Moldovan reality views 5413
Legislativul a votat rectificarea bugetului pentru anul 2015
21 november 2015, 12:20 Moldovan reality views 5413

Legislativul a votat rectificarea bugetului pentru anul 2015

Parlamentul a adoptat ieri proiectul de rectificare a bugetului de stat pentru anul curent. Acesta prevede reducerea cheltuielilor, dar și a veniturilor cu peste un miliard de lei, informează MOLDPRES.Potrivit proiectului, cheltuielile pentru anul curent vor fi reduse cu circa 1,6 miliarde de lei, dintre care aproximativ jumătate de miliard vor fi scoși din banii preconizați pentru Fondul rutier.

Va fi redus cu peste 200 mln de lei și fondul destinat proiectelor de eficienţă energetică, iar lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău vor fi suspendate. În urma rectificărilor, soldul datoriei de stat va constitui 31,1% din PIB.

Tot ieri, legislatorii au decis să transfere 13 mln de lei din Fondul de rezervă pentru diminuarea deficitului de bani din medicină.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

parlament , buget , 2015

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
224 locuitori

Grimeşti este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 224 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grimeşti, cu numele Grămeşti, din ţinutul Hotin, datează din aprilie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.