11 december 2015, 11:03 Moldovan reality views 5252
Platforma DA creează un nou partid politic
11 december 2015, 11:03 Moldovan reality views 5252

Platforma DA creează un nou partid politic

Reprezentanţi ai Platformei civice „Demnitate şi Adevăr" anunţa formarea în timpul cel mai apropiat a unui partid politic, care va reprezenta o alternativă clasei politice care există la moment. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Platformei DA în cadrul emisiunii „Politica" de la postul de televiziune „TV-7", transmite IPN.

„Noua formaţiune politică va fi un rezultat al presiunii străzii. Oamenii ne întreabă de ce nu formăm un partid politic, care să lupte cu adevărat cu corupţia. Vom forma un partid politic în timpul apropiat şi-l vom înregistra la Ministerul Justiţiei. Clasa politică de la guvernare nu a ţinut cont de revendicările protestatarilor. Este nevoie de o altă clasă politică care să facă schimbări", a comunicat Andrei Năstase, unul din liderii Platformei „DA".

Valentin Dolganiuc, membru al Platformei „DA", a declarat că viitoarea formaţiune politică va începe de la lupta cu oligarhii. „Viitorul partid va fi unul de sacrificiu şi oamenii trebuie să înţeleagă acest lucru. Nu pot să fie majorate salariile şi pensiile peste noapte, va trebui să muncim mult ca să eliberăm ţara de oligarhi", a declarat Dolganiuc.

Igor Boţan, un alt membru al Platformei „DA", a precizat că nu toţi cei din Platformă vor adera la noul proiect politic. „Odată cu crearea partidului, apele se despart. Platforma „DA" va rămâne în continuare o organizaţie civică, ce va supraveghea politicul. Echipa viitorului partid va fi formată din cei care fac parte din Consiliul Marii Adunării Naţionale", a spus Boţan.

Source: www.ipn.md

Keywords:

partide , protest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
3036 locuitori

Vărvăreuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vărvăreuca și Stîrceni. Satul Vărvăreuca este situat la o distanță de 3 km de orașul Florești și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3036 de oameni. Satul Vărvăreuca a fost atestat documentar la 12 aprilie 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.