09 november 2015, 10:23 Moldovan reality views 5340
Protestatarii cer demisii. Conducerea Parlamentului respinge
09 november 2015, 10:23 Moldovan reality views 5340

Protestatarii cer demisii. Conducerea Parlamentului respinge

Reprezentanţii protestatarilor s-au întâlnit cu conducerea forului legislativ.

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu s-a întâlnit joi după masă cu reprezentanţii protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).

Candu a fost însoţit la această discuţie de vicepreşedintele Legislativului Liliana Palihovici şi deputatul liberal, Veaceslav Untilă, preşedintele comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică.

Unul din reprezentanţii protestatarilor Andrei Năstase a declarat că motivul acestei întrevederi este cererea manifestanţilor de demisie a preşedintelui preşedintelui Parlamentului Andrian Candu.

„Trebuie să găsim un compromis şi să abordăm subiectele productiv. Majoritatea solicitărilor protestatarilor sunt pe agenda guvernării", a răspuns Candu.

Cât priveşte demiterile unor funcţionari, Candu susţine că ele trebuie făcute doar în cazul în care aduc efecte. În opinia speakerului, important este să fie schimbat sistemul.

„Organizarea alegerilor anticipate nu sunt benefice pentru Moldova, acestea ar aduce o criză profundă în ţara noastră. Iată de ce acum, la masa de dialog avem 2 tipuri de revendicări: cele care pot fi realizate şi cele care nu pot fi realizate şi care aduc mari pericole", a continuat Candu.

„Alegerile anticipate nu sunt decât un mijloc de scoatere a ţării din captivitate. O grupare oligarhică nu poate să producă reforme", a replicat Năstase.

În prima parte a zilei, reprezentanţii protestatarilor au avut o discuţie cu premierul Valeriu Streleţ.

Source: sputnik.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
3335 locuitori

Cotiujenii Mari este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotiujenii Mari, Cuşelăuca, loc.st.cf. Cobîlnea. Localitatea este situată la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 143 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3335 de oameni. Satul Cotiujenii Mari a fost menționat documentar în anul 1470.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.