09 august 2015, 15:32 Moldovan reality views 6450
Preşedintele Timofti va veni cu o declaraţie în presă
09 august 2015, 15:32 Moldovan reality views 6450

Preşedintele Timofti va veni cu o declaraţie în presă

Preşedintele Nicolae Timofti nu-şi dă demisia, aşa cum a cerut Marea Adunare Naţională din 6 septembrie şi continuă să ceară sute de oameni care protestează non-stop, de două zile, în PMAN.

Şeful Aparatului Preşedinţiei, Ion Păduraru, a declarat acest lucru pentru IPN şi a precizat că, cel mai probabil după-amiază, preşedintele Timofti va avea o declaraţie pentru jurnalişti.

Anunţul de la Preşedinţie a fost calificat de reprezentanţii protestatarilor drept o sfidare a poporului. „Dacă până la ora 17:00 nu vom avea reacţii de la guvernare, o să mergem la Preşedinţie să obţinem acea întrevedere pe care încercăm să o obţinem de o săptămână. Este un răspuns sfidător din partea lui Timofti", a declarat avocatul Andrei Năstase, membrul grupului de contact al Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie.

Precizăm că şeful statului a refuzat să iasă în faţa protestatarilor pe 6 septembrie, deşi acest lucru îl cereau în jur de 100 de mii de cetăţeni, iar aseară Timofti a avut o întrevedere cu premierul Valeriu Streleţ şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Nicio instituţie nu comunică ce decizii s-au luat, însă, potrivit unor surse, mingea s-ar afla în terenul Parlamentului şi Preşedinţiei.

Source: jurnal.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
364 locuitori

Petrovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Petrovca a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.