05 february 2015, 10:25 Moldovan reality views 7236
Fondul rutier pentru anul 2015 s-a majorat cu peste 150 de milioane de lei
05 february 2015, 10:25 Moldovan reality views 7236

Fondul rutier pentru anul 2015 s-a majorat cu peste 150 de milioane de lei

Primăriile vor primi în acest an 450 de milioane de lei pentru reparaţia drumurilor intravilane. Banii vor fi alocaţi din fondul rutier pentru anul 2015, care constituie 1,523 miliarde lei. Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei de lucru a Consiliului Fondului Rutier, care a avut loc astăzi la Guvern.

Un alt subiect discutat în cadrul şedinţei a fost colectarea taxelor de drum. Potrivit datelor statistice, peste 40 la sută dintre proprietarii de autovehicule nu achită această taxă. O soluţie propusă a fost monitorizarea maşinilor prin sistemul de supraveghere video de pe traseele din ţară.

Pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor se va cheltui 1 miliard 71,748 milioane de lei, inclusiv pentru drumurile naţionale – 678,048 milioane de lei şi a drumurilor locale – 393,700 milioane de lei.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a menţionat că, şi în acest an, prioritare vor fi drumurile de acces spre şcoli, centre medicale şi alte obiecte sociale.

Fondul rutier este utilizat pentru finanţarea întreţinerii, reparaţiei şi reconstrucţiei drumurilor publice naţionale şi locale, administrării şi proiectării drumurilor publice, dar şi pentru procurarea tehnicii şi utilajului necesar întreţinerii drumurilor, susţinerii anumitor lucrări de cercetare ştiinţifică, proiectare şi construcţie în domeniu.

Source: tv7.md

Keywords:

drum , Moldova , reparatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1578
Populația:
1070 locuitori

Climăuţii de Jos este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Climăuţii de Jos și Cot. Satul Climăuţii de Jos este aşezat la gura rîuşorului Cuşmirca, pe malul drept al Nistrului, la o distanță de 25 km de orașul Șoldănești şi la 133 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1070 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Climăuți datează din anul 1578.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.