03 december 2015, 15:55 Moldovan reality views 7667
Proiectul «Livada Moldovei», cu o finanțare de 120 mln de euro, a fost ratificat
03 december 2015, 15:55 Moldovan reality views 7667

Proiectul «Livada Moldovei», cu o finanțare de 120 mln de euro, a fost ratificat

În cadrul ședinței Guvernului care a avut loc pe 11 martie, a fost ratificat contractul de finanțare a proiectului „Livada Moldovei", care va susține dezvoltarea sectorului horticol din țara noastră. Banca Europeană de Investiții urmează să ofere un împrumut în valoare de 120 milioane de euro.

„Contractul are o valoare de 120 de milioane de euro, este oferit pentru o perioadă de 10 ani și are o perioada de implementare de 5 ani. Proiectul are ca scop dezvoltarea lanțului valoric a sectorului horticol," a declarat ministrul Agriculturii și Infrastructurii Alimentare și Ion Sula, în cadrul ședinței Guvernului.

Banii urmează să fie utilizați pentru crearea și modernizarea livezilor, echipament pentru îmbunătățirea eficienței resurselor în producție, procesare, post-recoltare și logistică, precum și instruiri și cercetări specifice pentru dezvoltarea sectorului.

Asistență financiară va fi acordată atât actorii privați, dar și celor publici în cazul în care vor fi satisfăcute criteriile de eligibilitate.

Fostul premier Iurie Leancă a declarat anterior că Proiectului „Livada Moldovei" va fi disponibil şi prin intermediul companiilor de leasing, care spre deosebire de creditul clasic, nu solicită gaj, oferă posibilităţi mai mari tinerilor antreprenori.

Source: agora.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
976 locuitori

Revaca este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.06 km. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 976 locuitori. Satul Revaca a fost menționat documentar în anul 1760.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.