17 january 2015, 11:08 Moldovan reality views 7084
Şedinţa Parlamentului ar putea fi convocată săptămîna viitoare
Photo: ipn.md
17 january 2015, 11:08 Moldovan reality views 7084

Şedinţa Parlamentului ar putea fi convocată săptămîna viitoare

Şedinţa Parlamentului urmează să fie convocată săptămâna viitoare. Despre aceasta au anunţat vineri, 16 ianuarie, după o nouă de discuţii, reprezentanţii PLDM, PDM şi PCRM, transmite IPN.

Vadim Pistrinciuc, negociator din partea PLDM, a declarat că astăzi s-a discutat despre structura comisiilor parlamentare, numărul acestora, dar şi despre structura prezidiumului. „Am făcut un schimb de păreri. Scopul nostru este ca săptămâna viitoare deja Parlamentul să lucreze", a notat Vadim Pistrinciuc, precizând că deocamdată nu a fost stabilită ziua convocării plenului, acest lucru urmând să mai fie discutat.

Sergiu Sârbu, negociator de la PDM, a declarat că discuţiile de astăzi s-au axat pe deblocarea activităţii Parlamentului. „Sperăm deja săptămâna viitoare ca Parlamentul să înceapă a lucra în regim normal. Evident în acest sens am discutat despre noua structură a Parlamentului, reieşind din prevederile legale şi alte subiecte care încă mai continuă", a menţionat Sergiu Sârbu. Referitor la funcţiile de vicepreşedinte, deputatul a spus că PCRM nu a propus deocamdată o candidatură, dar potrivit cutumei parlamentare, opoziţia are dreptul să propună un vicepreşedinte al legislativului.

Deputatul comunist Artur Reşetnicov a declarat că astăzi s-a ajuns la înţelegerea că deja de săptămâna viitoare să fie reluată activitatea Parlamentului. Întrebat dacă PCRM este gata să susţină un guvern minoritar, Artur Reşetnicov a spus că este prematur să se discute despre acest fapt, dar fiecare politician, dacă este responsabil, are datoria să depună eforturi pentru a îmbunătăţi situaţia şi faptul că în prezent nu este un guvern, acest lucru se răsfrânge negativ.

Source: ipn.md

Keywords:

parlament , Moldova , politica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1791
Populația:
6861 locuitori

Chirsova este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chirsova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Comrat și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 6861 de oameni. Satul Chirsova a fost menționat documentar în anul 1791.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.