20 november 2014, 09:43 Moldovan reality views 8931
Cîți șoferi și șoferițe sînt în R. Moldova
Photo: hubspot.net
20 november 2014, 09:43 Moldovan reality views 8931

Cîți șoferi și șoferițe sînt în R. Moldova

În Republica Moldova sunt 980 de mii de persoane care dețin permise de conducere. Potrivit datelor Centrului Resurselor Informaționale „Registru", din numărul total de deținători de carnete care le permit să conducă automobile, 769 de mii sunt bărbați, iar 210 mii sunt femei, relatează agora.md.

Cele mai multe persoane - peste 487 de mii de persoane - dețin permise de conducere pentru categoria B (autovehicul al cărui număr de locuri pe scaune, în afara locului conducătorului, nu este mai mare de 8 locuri și a cărui masă totală maximă autorizată nu depășește 3.500 kg). La această categorie figurează peste 291 mii bărbați și peste 195 de mii de femei.

Alte 79 de mii de persoane dețin permise de conducere pentru categoriile A,B și C. Totuși, la aceste categorii se regăsesc mai mult bărbații. Bărbații se regăsesc la toate categoriile de permise de conducere, în timp ce femeile parțial.

Pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să posede permis de conducere corespunzător categoriei / subcategoriei în funcţie de tipul, destinaţia şi particularităţile de conducere a vehiculului.

În prezent, permisul de conducere temporar (pe suport de hîrtie) se eliberează la solicitare, costul căruia este de 40 lei. Ulterior solicitantul se documentează cu permis de conducere, prețul căruia variază între 250 de lei și 1.500 de lei, în funcție de numărul de zile perfectat.

Source: agora.md

Keywords:

femei , barbați , Moldova , statistica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.