18 november 2014, 12:21 Moldovan reality views 8959
Sondaj: În parlamentul RM vor fi șase partide
Photo: rfi.ro
18 november 2014, 12:21 Moldovan reality views 8959

Sondaj: În parlamentul RM vor fi șase partide

Partidul Comuniştilor scade drastic în sondaje. În doar jumătate de an, numărul alegătorilor PCRM s-a redus aproape în jumătate. În uşoară scădere sunt şi liberal-democraţii. Democraţii înregistrează însă o ascensiune semnificativă. Sunt datele Barometrului de Opinie Publică prezentat astăzi.

Potrivit studiului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, pentru comunişti şi-ar da votul doar 14 la sută dintre alegători, cu o scădere de peste 10 la sută în doar jumătate de an. Acelaşi scor l-ar obţine şi liberal-democraţii. La o distanţă mică este Partidul Democrat, pentru care ar vota 12 la sută dintre alegători. Democraţii au urcat cu patru la sută faţă de luna aprilie. Studiul arată că pentru Partidul Patria, condus de Emil Ciobu, ar vota opt la sută dintre moldoveni. Cîte 7 la sută ar acumula socialiştii şi liberalii. Numărul indecişilor este de 17 la sută.

Din numărul alegătorilor decişi pentru comunişti şi liberal-democraţi ar vota 21 la sută dintre moldoveni. În acest caz, numărul alegătorilor comunişti a scăzut de aproape două ori. În schimb, numărul votanţilor Partidului Democrat a crescut cu peste cinci la sută. Liberalii şi socialiştii acumulează 10 la sută din simpatiile persoanelor intervievate care au exprimat o opţiune de vot.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Analize Sociologice la comanda Institutului de Politici Publice, în perioada 26 octombrie - 13 noiembrie, pe un eşantion de 1109 de persoane. Marja de eroare este de plus minus trei la sută.

Source: www.publika.md

Keywords:

partide , alegeri , sondaj , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
59 locuitori

Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.