10 october 2014, 15:50 Moldovan reality views 7420
Salvatorii moldoveni vor participa la misiuni internaţionale
Photo: trm.md
10 october 2014, 15:50 Moldovan reality views 7420

Salvatorii moldoveni vor participa la misiuni internaţionale

În Republica Moldova va fi creată şi dotată o echipă de salvatori capabilă să participe în misiunile internaţionale de căutare şi salvare. Aceasta va activa în cadrul INSARAG - grup consultativ internaţional de căutare şi salvare creat pe lîngă Organizaţia Naţiunilor Unite. O hotărîre în acest sens a fost aprobată de Guvern.

Echipa creată va avea componenţă provizorie şi nu va fi necesară efectuarea modificărilor în statele de personal sau mărirea numărului efectivului.

Pînă în prezent, prin intermediul secretariatului INSARAG au fost acreditate 34 de echipe internaţionale, iar alte 54 sunt în proces de acreditare. Echipele acreditate sunt în Austria, Belgia, Cehia, Polonia şi Federaţia Rusă, iar în proces de acreditare sunt Romînia şi Ucraina. Aceste state au format, pregătit şi dotat echipe de căutare şi salvare care pot desfăşură intervenţii în ţările care solicită ajutor.

În timpul inundaţiilor din anul 2010, Republicii Moldova i-a acordat ajutor echipa „BaltFloodCombat", compusă din reprezentanţi ai Estoniei, Lituaniei şi Letoniei.

Participarea salvatorilor şi pompierilor moldoveni în misiunile internaţionale va spori imaginea ţării pe plan extern, va permite schimbul de experienţă privind tactica de intervenţie etc.

Source: trm.md

Keywords:

salvatori , moldovenii , ONU

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
3044 locuitori

Mileşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Mileşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3044 de oameni. Satul Mileşti a fost menționat documentar în anul 1442.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.